SZKSE-Pedagógus – Miklósi Kék Rókák 66 – 110

2018.11.25. Megyei Felnőtt Férfi mérkőzés

Százhalombatta Százhalombattai KSE-Pedagógus – Miklósi Kék Rókák 66 – 110 (17-26; 23-37; 18-23; 8-24)

Szakolczay Kornél 23/6, Török Csaba 16/6, Varga Géza 7/3, Nyári Ádám 6, Borbély János 5, Lászlóffy Kristóf 5, Bán János 2, Georgiades Péter 2.

Már az első negyedben kiderült, hogy a fiatalabb ellenfél gyorsabb és pontosabb. A feldobás után két három gyors támadással megszerezték a vezetést, amit a mérkőzés végéig nem engedtek ki a kezükből. Sajnos a meccs folyamán többször is előfordult, hogy a védekezésünk nem tudott időben rendeződni, így demoralizáló gyors kosarakat kaptunk. Nagyon sok hibával játszottunk. Sok eladott labdánk is volt, több olyan is, amit már megszerzettnek véltünk, az ellenfél mégis a kezünkből kivéve le tudott indulni és növelte az előnyét. Az ilyen dolgok ( szerintünk fault volt, de a bíró nem fújta be) is hozzájárultak ahhoz, hogy többet foglakoztunk a bírókkal (jelzem nem alaptalanul), aminek az eredménye az lett, hogy a fújás csak romlott és két technikait begyűjtöttünk, ez pedig az egyik meghatározó játékosunk (Szakólczay Kornél) kipontozódását jelentette és így leülhetett a másik dobógépünk (Török Csaba ) mellé a kispadra, aki két sportszerűtlen hiba miatt kényszerült kiállni a játékból.

A negatívumok ellenére minden negyedben volt 3-4 olyan perc, amiért megérte eljönni és érdemes kosarazni. Ezek közül az egyik, ami mindenkinek tetszett Lászlóffy Kristóf dobó csele után szerzett kosara. Meg kell még említeni a csapatunkban játszó másik fiatal Nyári Ádám munkáját, melynek kapcsán több támadó lepattanót és kosarat is szereztünk. Ugyan most is tizenketten voltunk, de sajnos nem mindenkinek sikerült kosarat szereznie. Ide tartozik még az is, hogy aki, amikor a pályán volt próbálta a maximumot kihozni magából. Még annyit, hogy a negyedik negyedben több jól ki dolgozott helyzetünk is volt, de a labda kifelé pattant a gyűrűből, amit az ellenfél szerzett meg, így nőtt a különbség ekkorára. Bízom benne, hogy a befektetett munka, idővel eredményessé válik és mi is győztesként hagyhatjuk el a pályát.

Georgiades Gábor