Sportpark

Szabadtéri kosárlabda pálya használati szabályzata:

 • a pályát 08.00-tól 22.00-ig lehet használni
 • a pálya felületét óvni kell a durva behatásoktól
 • a palánkokra felmászni szigorúan tilos
 • a gyűrűre felkapaszkodni, azon lógni szigorúan tilos
 • a pálya és környékének tisztaságára ügyelni kell
 • a pálya használata közben a FAIR-Play szabályai érvényesek
 • az oldalpalánkokon csak akkor lehet dobálni, ha az a teljes pályát használókat nem zavarja
 • a pályát mind gumi, mind pedig bőrlabdával is lehet használni
 • a pályára kerékpárral, motorral és gépjárművel rámenni TILOS

Streetball szabályok:

 1. A Streetball 3 -3 elleni játék, de minden csapat 4 tagú. Minden csapat legalább 3 játékossal kezdheti el a mérkőzést, és legalább 2 -nek a mérkőzés végén is pályán kell lennie.
 2. Akkor lehet cserélni, amikor a csapat a labdát birtokolja. A torna alatt csapattag nem cserélhető ki olyanra, aki nincs nevezve.
 3. A kezdés jogát sorsolással (pénzfeldobás) a pályafelügyelő dönti el; minden kosár után a másik csapat birtokolhatja a labdát.
 4. Érvényes kosár után a játék a 2 -pontos vonalon kívülről indul; a labdát a játékba hozása előtt az ellenféllel kezeltetni kell.
 5. Az érvényes kosárhoz a támadó csapat legalább két tagjának érintenie kell a labdát; 3 másodperces szabály nincs.
 6. Feldobás nincs, ezekben a helyzetekben a védekező csapatot illeti a labda.
 7. Zsákolni tilos – kizárás jár érte! A palánktartó állvány és a védőszivacs nem tartozéka a pályának.
 8. Mérkőzésenként minden csapat egyszer kérhet időt; az utolsó 2 percben nem lehet időt kérni. Az időkérés 30 másodpercig tart.
 9. Minden kosár és büntető 1 pontot, a köríven kívülről dobott kosár 2 pontot
 10. A mérkőzés 16 pontig vagy 20 percig tart, az időt folyamatosan futó órával mérik. A megadott büntetőt a játékidő letelte után is el lehet végezni. A csoportmérkőzések során van döntetlen. Amennyiben az egyenes kiesés estén a mérkőzés 20 percnyi játékidő leteltekor döntetlen, úgy a játék kezdéssel folytatódik (a kezdés jogát a pályafelügyelő sorsolással dönti el) az első újabb kosár megszerzéséig („hirtelen halál”).
 11. A szabálytalanságot az közli, aki ellen elkövetik, azonban a sportszerűség itt is fontos…! Ha a faultolt játékos érvényes kosarat ér el, úgy nem jár a szabálytalanságért újabb büntetődobás. Dobás közbeni faultért, ha nem születik belőle pont, mindig büntető jár, attól függően 1 vagy 2, hogy hány pontot ért volna a dobás.
 12. A hatodik csapatszemélyit követően minden faultért büntetődobás jár. A büntető elvégzése után a labda mindig az ellenfelet illeti meg, attól függetlenül, hogy a büntetődobás eredményes volt -e, vagy sem.
 13. Az első szándékos szabálytalanság után 1 büntetődobás jár, a második után a vétkes játékost ki kell zárni a mérkőzésből.