Új sportcsarnok

Felhívás!
Tisztelt Százhalombattai Vállalkozók!

Bizonyára értesültek arról, hogy Százhalombatta Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. február 16-i ülésén döntött egy új Sportcsarnok építéséről, melyet TAO-s támogatással kíván megvalósítani.

A megvalósítás érdekében az önkormányzat február 23-án együttműködési megállapodást írt alá a Százhalombattai Kosárlabda Egyesülettel, akik a beruházást a Magyar Kosárlabda Szövetséggel karöltve kívánják megvalósítani.  A TAO törvény értelmében a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület által benyújtott pályázat, sportfejlesztési program jóváhagyása, a támogatási igazolás kibocsátása az Egyesület részére megtörtént. Az új sportcsarnok létesítésére a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület: 1 milliárd 174 millió forint TAO támogatást igényelhet, melyhez Százhalombatta város 500 millió forint önrészt biztosít. Az igazolás megléte nem jelent önmagában felhasználható forrást, de lehetőséget biztosít az Egyesületnek arra, hogy összegyűjtse azt az adózóktól. Megkezdtük a TAO-s pénzek gyűjtését, ami az egyik legfontosabb feladat.

A kormány a társasági adó szabályozásának (1996. évi LXXXI. törvény) átalakításával lehetőséget teremtett arra, hogy az adózók kedvezményezett célokra tegyenek felajánlást. Bizonyára Önök is tudják, hogy a Kormány döntése értelmében a látvány-csapatsportágak (labdarúgás, kézilabda, vízilabda, kosárlabda, jégkorong) támogatottságára lehetőség nyílik arra, hogy a gazdasági társaságok társasági adójuk egy jelentős részét ne a központi költségvetésbe fizessék be, hanem egy általuk megnevezett csapatsportág finanszírozására fordítsák. A TAO törvényben meghatározott mértékben csökkentheti támogatásával társasági adóját.

E lehetőséget kihasználva Százhalombatta Város Önkormányzata és a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület várja a vállalkozások jelentkezését, akik a beruházás megvalósítását társasági adójuk egy részével támogatnák.

A Városi Szabadidő Központ területén az 1500 fő befogadóképességű multifunkcionális csarnok építkezése 2018 tavaszától várható, befejezése, átadása pedig 2019 augusztusára. A beruházással új otthonra lelnek a város sportegyesületei, de szerveznek majd mérkőzéseket kosár- és kézilabda, valamint más sportágakban is. Az új komplexum hazai és nemzetközi sporteseményeken túl kulturális és egyéb rendezvények helyszíne is lesz, mely számos új lehetőséget nyújt majd a százhalombattaiaknak és a térségben élőknek. A beruházást a Magyar Kosárlabda Szövetséggel karöltve kívánjuk megvalósítani.

A társasági adó felajánlásokat a Százhalombattai Polgármesteri Hivatal Titkárságán várjuk.

Telefonon: + 36 23 542 116 vagy + 36 23 542 196 számon

E-mail-ben: pmtitkar@hivatal.battanet.hu

Bízom segítő támogatásukban, mellyel közösen megvalósíthatjuk az új sportcsarnok építését.

Százhalombatta, 2017. november 16.

Vezér Mihály Ph.D.
polgármester


A Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület pályázatának letöltése: SZKSE pályázat 2017-2018

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége határozatának letöltése: Határozat