SZKSE- Pilis Basket 63:129 ( 14-28,11-26,18-39, 20-36 )

SZKSE- Pilis Basket    63:129   ( 14-28,11-26,18-39, 20-36 )

Már a meccskezdéskor tudtuk, hogy egy sportszerűtlenül ebbe a csoportba bejelentkezett,erős csapattal kell ma játszanunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Részünkről próbáltunk mindent megtenni, de az egész pályás agresszív védekezés ellen nem igazán találtuk a megoldást. Sajnos erőszakosan többször elvették a labdát. Szerzett labdából dobták a legtöbb pontjukat. Mi a védekezésből mindent megpróbáltunk. Kezdtük egy 3:2 zónával mivel az ellenfél egy nagyon magas szerkezetű csapat volt, azt gondolván, hogy a magas emberek kevésbé találnak be kintről. Nem tudtuk kivédeni a zóna elleni (erőszakos testi fölényt kihasználva) betöréseket . Ezért védekezést váltva át álltunk 2:3 ra de az sem működött. Végül az ember fogás bizonyult a legjobb megoldásnak.A kapott pontok számát tekintve nagyon sokat kaptunk, de a dobott pontok tekintetében azt gondolom, hogy egy ilyen csapat ellen az nem volt rossz.
Pozitív volt, hogy a vége felé márt többször áttudtuk úgy hozni a labdát hogy abból több  kosarat is tudtunk szerezni és időkérésre kényszerítettük az ellenfelet.
Sajnos az agresszív védekezésük eredménye sérülés lett. Elvesztettük a magas emberünket. Ennek ellenére kitartottunk és voltak nagyon szép megoldásaink is.
Legjobb dobók:
Vallyon Mihály       20/ 6    pont
Szabó Márk           12/ 6  pont
Szarka Benedek     11 pont
Likovics Alexander    9 pont
Takács Márton         8 pont
Farkas Dániel          2 pont