Hivatalosan is átadásra került a felújított kosárlabdapálya

A kitartó lobbi elérte célját – augusztus 31-én Vezér Mihály Polgármester úr átadta a kosárlabdapályát.

A Sportpark területén található kosárlabdapálya a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület által kihasznált TAO-s támogatásból (70%) és az Önkormányzat önrészéből (30%) újult meg.

A pályát egy amerikai fejlesztésű műanyag burkolattal látták el, mely a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) által jóváhagyott felületet hoz létre. A pálya 30×30-as rugalmas kockákból áll, melyek mozognak egymás felé. Ennek a mechanizmusnak köszönhetően a sportolók kevesebb sérülést szenvedhetnek, a térdekre nem irányul akkora megterhelés. A pálya burkolatára a gyártó 15 év teljes garanciát vállal, ami kiterjed a napsütés (UV) miatti fakulásra is. 4 új palánk is felállításra kelrült, amik közül 2 versenypalánk, 160 cm-es benyúlással, míg a pálya hossztengelyére 2 darab streetball palánk került.  Ezáltal lehetővé válik a meccsek alatti zavartalan bemelegítés.

A megnyitón a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület elnöke – Dr. Farkas Gábor – elmondta: a városban a kosárlabda sportágnak van múltja, jelene, jövője is és reméli, hogy folytatódhat az együttműködés a város valamint az egyesület között. Megköszönte a támogatók hozzájárulását, mely elengedhetetlen volt a beruházás megvalósításához.

Bodnár Péter az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Főtitkára is támogatásáról biztosította az egyesületet, valamint további TAO-s beruházásokat helyezett kilátásba,  természetesen a kosárlabda sportág népszerűsítésének céljából.

Vezér Mihály Százhalombatta Polgármestere köszönetét fejezte ki az egyesületnek, hogy megpályázta a támogatást és lekoordinálta a beszerzést, ami révén létrejöhetett, ez a csodálatos, a szabadidő eltöltésére tökéletesen alkalmas streetball pálya és reményét fejezte ki, hogy minél többen élnek a sportolási lehetőséggel, valamint figyelnek arra, hogy ez a felület sokáig szolgálja a közösségi érdekeket.

A beszédek után a megjelentek átvágták a szalagot, amivel is hivatalosan átadták a sportpark kosárlabda pályáját.