B33 világbajnokságra utaznak a kosaras lányok

Minden mérkőzését megnyerve országos bajnok lett Strupka Renáta, Pál Tamara, Takács Emese és Katona Bianka a kosárlabda B33 diákolimpia pécsi döntőjén május 28-án. A Százhalombattai KSE versenyzői iskolájuk, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium képviseletében neveztek. Győzelmüknek köszönhetően képviselhetik hazánkat az ISF iskolai kosárlabda B33 világbajnokságon június 16-21. között Tallinnban. Költségeiket teljes egészében az MKOSZ állja.

A lányok gyerekkoruk óta elhivatott sportolók a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület igazolt játékosai, tavasszal az egyesület színeiben első évesként, országos 7. helyezést értek el a junior korosztályban. Sokat köszönhetnek edzőjüknek, Bálintné Hegedűs Magdolnának, aki kicsi koruk óta foglalkozik velük. A sikerhez hozzájárult még Szabó Judit és Rónaszéki Szilvia edző, a százhalombattai önkormányzat, valamint a VMG támogatása és ottani tanáruk, Valaczkay Gábor munkája, aki állandó kísérője a csapatnak.

Renáta, Tamara, Emese és Bianka edzőik segítségével keményen készülnek a tallini versenyre, amely életük egyik legnagyobb megmérettetése lesz.